Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите са се договорили за карантина до 29 март

Отборите са се договорили за карантина до 29 март

2000
0
Макларън 2020
снимка: Макларън

Отборите от Формула 1 са се съгласили да останат под карантина до 29 март и да не работят във фабриките си. Това съобщава немското издание Auto Motor und Sport.

Заради разпространението на коронавируса бе отменено състезанието за Гран при на Австралия, което трябваше да състои този уикенд.

Проблемът дойде основно от това, че служител на Макларън бе диагностициран с COVID-19. Смята се, че той е от хората, отговарящи за зареждането на колите с гориво. В резултат тимът от Уокинг се отказа от участие, а след това още 14 души от тима бяха поставени под карантина.

Отменянето на състезанието веднага повдигна въпроса относно провеждането на следващите надпревари от календара – тези в Бахрейн и Виетнам.

При положение, че отборите наистина останат под карантина в следващите 2 седмици, надпреварите на Сахир и в Ханой със сигурност няма да се проведат

Това означава, че сезонът най-рано може да започне с Гран при на Нидерландия на 1-3 май. Провеждането на състезания в Европа обаче към момента изглежда много трудно.

Отборите на Ферари и Алфа Таури не биха могли да излязат от Италия, след като се приберат в базите си. Заради липса на полети до Милано и Рим, те са хванали такива до Ница. И от там ще се връщат по домовете си с автобуси.

Във връзка с отмененото състезание в Австралия, изпълнителният директор на F1 Чейс Кери защити решението на ФИА, F1 и организаторите. Той заяви, че все пак шефовете на спорта ще се опитат да намерят нова дата за състезанието на Албърт парк.

Проблемът е, че пистата не е перманентна и част от нея се сформира от градски пътища. И в сегашния й вид тя не може да бъде запазена за много дълго време.