Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отказах се от последен бърз тур, защото не виждах нищо, обясни Хамилтън

Отказах се от последен бърз тур, защото не виждах нищо, обясни Хамилтън

32
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг,Себастиан Фетел

Люис Хамилтън се отказа от последна бърза обиколка в днешната квалификация за Гран при на Малайзия заради влошена видимост.

Той се обади по радиото на финала на Q3 и каза, че не вижда нищо. Предишното му усилие обаче го изведе на първа позиция, където остана до края на сесията.

Днес беше невероятно колко много валя преди квалификацията и след това по време на сесията – карането стана наистина сложно за всички на трасето. Съвсем накрая беше почти невъзможно да видиш каквото и да е. Не можех да направя последен бърз тур. Просто зад [Нико] Хюлкенберг не се виждаше нищо – нито къде е пистата, нито къде са завоите. В началото на обиколката нямах представа и къде е Фернандо [Алонсо]. Нямаше как да отворя разлика и просто се отказах – обясни английският пилот на Мерцедес.

До него на първа редица ще е Себастиан Фетел, който постигна по-слабо с 0,055 сек време. Това според Люис определено е много близко постижение, но бе щастлив, че все пак е пръв:

Наистина съм доволен от това, от свършената от тима работа, както и как вървят досега нещата през уикенда. Приоритетът ни заедно с екипа очевидно е да се опитаме да вземем колкото се може повече точки. С Нико [Розберг] имам страхотна възможност, разполагаме с великолепен автомобил и отборът се представя фантастично. Стискаме палци и двамата да пресечем финала.

Това бе 33-ти полпозишън за Хамилтън, с което той се изравни с легендарния Джим Кларк.

Англичанинът освен това бе по-доволен от поведението на болида си с гуми за мокра писта, докато Нико Розберг – от интермедиите. При това положение битката между двамата съотборници ще е особено интересна, ако надпреварата е на мокра писта. Нико освен това е наясно каква заплаха е Ред Бул в подобни условия:

Себастиан със сигурност има шанс за победата на мокро. Дори на сухо изглеждаше бърз този уикенд, а в тези условия представянето е много близко. Освен това не е нужно Ред Бул да изпращат предупредителни сигнали – ние внимаваме за тях. Те все още са отправната точка за сравнения в спорта, работят като луди и очакваме да намалят разликата. Мисля, че и Хамилтън, и Фетел бяха малко по-бързи с гумите за мокро. Аз се чувствах комфортно с интермедиите и не толкова с другия тип. Трето място все пак е добра позиция за стартиране и от там всичко е възможно в надпреварата – добави Розберг.