Начало BG спорт Отлично представяне на българските екипажи в 6-те часа на Серес

Отлично представяне на българските екипажи в 6-те часа на Серес

776
0

Отлично се представиха българските екипажи в състезанието за издръжливост, което се проведе миналия уикенд в Гърция – 6-те часа на Серес. Хладното за сезона в южната ни съседка, но слънчево време не попречи на 30-те екипажа да покажат скорост и умения.

След дълга 6-часова битка първи в генералното класиране и първи в своя клас R3 стана Team 24K – Green Fox Motorsport с автомобил Хонда Сивик, за когото караха Димитър Кондев, Стоил Неков и Юлиян Серафимов. За Горчо това бе първо състезание с автомобил.

За 6-те часа те навъртяха 219 обиколки, с 2 повече от друг български екипаж – този на Teams JRS с Тойота Ярис, за който на линия бяха Васил Жеков, Йордан Стефанов, Бойко Шопов, Пламен Драгнев, Ивайло Асенов и Даниел Бароков.

За победителите първо пилотира Кондев, следван от Серафимов и Неков, като редът се повтори в следващите часове. Последните 2 стинта направиха Димитър и Юлиян. Като цяло екипът имаше много добра тактика с пазене на гумите и пестене на горивото и най-бързите механици, като на екипа помагаше и Александър Димитров-Пъчката.

Много силно се представи и Team Lotus Sofia с автомобил Lotus Elise, който завърши втори в клас R2 и 10-и в общото класиране.

За тях в 6-те часа на Серес пилотираха Борис Барболов, Илиан Димитров, Горан Ангелов и Пламен Цеков. Спукана гуми ги забави, но тимът успя да навакса и да стигне до подиума.

Друг изцяло български тим – Team EVOLUTION Racing (Александър Димитров, Филип Бояджиев, Йордан Славчев) нямаше шанс в събота, когато на квалификациите се счупи двигателят на техния автомобил Пежо 106.

Тогава обаче Димитър Кондев им услужи със своята тренировъчна кола Сузуки Суифт. Заради смяната на автомобила екипът трябваше да стартира от последна позиция. Въпреки това след брилянтна работа на механиците стигна до 4-ото място в своя клас S1.

Друг наш екипаж – Team Saxo Oudis със Ситроен Саксо VTS, беше най-бърз в квалификацията в категория S1. Но в надпреварата отпадна заради технически проблем след 2 часа и 26 минути.