Начало Рали Отново водачество за Грьонхолм във втория ден

Отново водачество за Грьонхолм във втория ден

51
0

Без промени в рали Финландия протече втория ден от надпреварата на Скандинавския полуостров. На върха в събота сутринта останаха пилотите на Форд, финландците Маркус Грьонхолм и Мико Хирвонен. Трети пък продължава да се движи световният шампион Себастиен Льоб.
И през втория ден Грьонхолм продължаваше да бъде по-бързият от двамата финландци. Двукратният световен шампион успя да увеличи преднината си пред своя сънародника на 20 секунди след като успя да изкопчи 16 само в съботния ден. Льоб изглежда от своя страна отписа възможността за победа и се задоволи да контролира преднината си пред следващия го Крис Аткинсън. А в края на съботния ден тя вече бе почти две минути и за французина остана единствено да се надява на проблеми за някои от пилотите пред него.
На пета позиция пък се качи Хенинг Солберг. Норвежецът спечели позицията благодарение на отказването от състезанието на брат си Петер. По-малкият от братята Солберг се оплака, че колата му е невъзможна за каране и от екипа на Субару решиха да го изтеглят от по-нататъшно участие.
От надпреварата отпаднаха също така и двама пилоти заемащи в края на петъчния ден места в точките. Съотборникът на Льоб, испанецът Дани Сордо, отпадна заради технически дефект. Австриецът Манфред Щол пък направи свирепа катастрофа с няколко превъртания през таван. За радост Щол и навигаторката му се отърваха само с уплаха. Така след тези отпадания последните три места в точките останаха за Ксавиер Понс, Урмо Аава и Матс Остберг.