Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отсъствието на Розберг не е добро за F1, смята Екълстоун

Отсъствието на Розберг не е добро за F1, смята Екълстоун

44
0

Управляващият търговските права в F1 Бърни Екълстоун заяви, че отсъствието на Нико Розберг няма да е добро за спорта в бъдеще. Германецът обяви, че се оттегля от Гран при само няколко дни след спечелването на световната титла този сезон с екипа на Мерцедес. Нико прекара общо 11 сезона в Гран при, като според британския милиардер, е бил много популярен пилот, макар и не толкова, колкото неговият доскорошен съотборник Люис Хамилтън.

„Нека просто да кажем, че той е световен шампион, заяви Екълстоун пред индийското издание Hindustan Times на въпрос дали би сравнил Нико с неколкократни шампиони като Хамилтън, Алонсо и Фетел. – Другите имена, които споменахте, са печелил титлата повече от един път. Затова бих нарекъл Нико световен шампион и нищо друго.”

Бърни заяви още, че не се наема да каже кой ще замести Розберг в Мерцедес, но се надява някак си това да е Фернандо Алонсо: „Много хора свързват Алонсо с място в Мерцедес, но бих искал да изчакам да видим какво решение ще вземе тима. Той (Алонсо) без съмнение е отличен пилот.”

Самият Розберг заяви категорично, че няма да се върне в спорта някой ден като пилот. Вчера Герхард Бергер изрази мнение, че след 2-3 години Нико може да се отегчи и да реши да се завърне в F1. На същото мнение е и друг бивш пилот Стефан Йохансон.

„Определено всичко е приключено, каза Нико по въпроса пред Sport Bild. – Решението ми е окончателно. Това е завторена страница за мен. Да, F1 ще ми липсва, но няма да се върна. Може би ще имам някаква друга роля във Формула 1, защото за мен това е най-добият спорт в света. Но сега съм баща и съпруг. Виждал съм твърде малко семейството ми през изминалия сезон.”