Начало Рали От Танак води в Португалия след първия ден

От Танак води в Португалия след първия ден

78
0

От Танак от екипа на М-Спорт е начело след първия ден на рали Португалия, 6-и кръг от първенството на WRC. След 9 скоростни отсечки естонецът има аванс от 4.6 сек пред Дани Сордо от Хюндай. Само на още 0.4 сек трети е шампионът Себастиен Ожие също от М-Спорт с Форд Фиеста.

Както се вижда от разликите, денят бе изключително оспорван, като шестима пилоти се смениха да бъдат начело в надпреварата. След първия етап късно снощи по пистата за рали крос Лоусада, начело с равни времена бяха Мадс Остберг и Тиери Нювил.

След това в хода на следващите 4 отсечки лидерството поемаха Хейдън Падън с Хюндай i20, Яри-Мати Латвала с Тойота Ярис и Крис Мийк със Ситроен DS3. След 6-ата обаче начело излезе Танак, който до края на деня не изпусна лидерството.

Разликите в челото обаче останаха изключително малки, като пилотите от 4-а до 6-а позиция – Нювил, Крейг Брийн и Елфин Еванс, са между 11,1 и 18.3 сек от лидера.

От битката за призовите позиции след 7-ата отсечка обаче отпаднаха няколко топпилота. Хейдън Падън за втори път през деня спря с електрически проблем, който му коства 11 минути. Латвала се обърна по таван и загуби 5 минути, а Мийк счупи окачването на своя Ситроен и отпадна.