Начало Рали Ожие: Аржентина ще е най-дългото рали, в което съм участвал

Ожие: Аржентина ще е най-дългото рали, в което съм участвал

45
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие и навигаторът му Жулиен Инграсиа ще атакуват следващия кръг от световния рали шампионат със съзнанието, че екипът зад гърба им е изключително опитен в надпреварите за издръжливост – Фолксваген имат три победи в Дакар през последните години. Французинът отново ще е на волана на Шкода Фабия S2000, а другият екипаж в Аржентина ще е Андреас Микелсен/Ола Флоен.

Завръщането ни в Аржентина ни кара да се върнем към някои фантастични спомени. Там печелихме Дакар, намерихме нови приятели. Състезанието ще е почти домашно за нас, като се имат предвид заводите на концерна ни в страната – сподели моторспорт шефът на Фолксваген Крис Нисен. – Предстоящото рали ще е особено дълго и това би трябвало да е добре за нас. Благодарение на опита ни от Дакар екипът е свикнал с изпитанието на дългите дистанции и късите нощи. Продължаваме да събираме ценен опит с Фабия S2000.

18 скоростни етапа ще трябва преодолеят Ожие и Микелсен, един от тях – най-дългият за целия сезон (65,74 км).

Това ще е най-дългата надпревара, в която някога съм участвал – заяви Себастиен. – Определено ще е стресиращо и натоварващо както за пилотите, така и за механиците. Необходимо ще е да се внимава много – и за нас, и за колите. Що се отнася до отсечките, то има тесни участъци, секции с много завои, както и по-равнинни места. Атмосферата в планините е страхотна, а понякога в колата долавяме аромата на пържолите от барбекютата!

За Микелсен това участие в Аржентина ще е дебютно. Норвежецът заяви, че най-важното нещо за него е да финишира в надпреварата и да трупа опит.

Трябва да демонстрирам способностите си. Да покажа, че съм в състояние да се справя с толкова трудно рали. В този кръг ще е особено важно да се намери баланс между скоростта и сигурността. Физическата подготовка ще е от решаващо значение – допълни той.