Начало Рали Ожие: Бях много по-уверен в Уелс благодарение на фантастичния ни сезон

Ожие: Бях много по-уверен в Уелс благодарение на фантастичния ни сезон

15
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие пред wrc.com за победата си в Уелс – девета в току-що приключилия световен рали шампионат за 2013 г. – и какво планира от тук нататък преди началото на следващия.

– Себастиен, страхотен финал на сезона, с който приключвате по чудесен начин една невероятна година?

– Преди няколко дни казах, че такъв резултат ще е перфектен край (на сезона). Но бях малко предпазлив, тъй като никога не бях постигал успех в това рали в миналото. Показвал съм скорост в Уелс, но след това съм бъркал. Внимавах на старта, но след такъв фантастичен сезон подходът ми към надпреварата бе много по-уверен, а и тестът преди това бе наистина добър. Знаех, че можем да постигнем нещо наистина чудесно. След страхотния старт исках да контролирам темпото в челото, което обаче не бе никак лесно. Яри-Мати [Латвала] бе близо през цялото време – наясно съм, че това е едно от най-силните му ралита и не бе леко да го задържа. Направихме добро състезание и взехме девета победа. Повече от щастлив съм след това.

– Имаше ли изобщо някакви грешки?

Имаше един момент, когато Евгени [Новиков] излетя. На първото минаване маршал ме забави, но при второто отбелязах мястото като сложно. Спрях малко късно, като не бях забелязал в началото, че се пързаля. Все пак се задържах на пътя. Иначе колата работеше прекрасно и всичко мина добре. Когато си в позиция като нашата, можеш да си позволиш малко да намалиш. Знаех, че трябва да съм концентриран и внимателен – имах лоши спомени от това рали.

– Беше ли убеден до началото на неделята, че си свършил достатъчно?

– В началото на деня показахме на Яри-Мати, че няма да му е лесно да ни настигне. Но при 20 секунди разлика малко си отдъхнах.

– Сега ще си позволиш ваканция?

– Не веднага, не. Но усещам, че ще ми е необходима. Годината бе като сън, но мечтая за трофея от Монте Карло. Освен това ще имаме тестове за следващия сезон, а после ще пътувам за Бангкок за Състезанието на шампионите.