Начало Рали Ожие е малко разочарован, че не спечели титлата в Австралия

Ожие е малко разочарован, че не спечели титлата в Австралия

18
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие остана малко разочарован от факта, че не спечели титлата в световния рали шампионат в последния кръг от първенството в Австралия. Френският пилот на Фолксваген бе на път да стане носител на короната за първи път в кариерата си до последната отсечка на надпреварата, когато Тиери Нювил (М-Спорт, Форд Фиеста RS WRC) излезе втори пред Мико Хирвонен (Ситроен, DS3 WRC).

Ожие и навигаторът му Жулиен Инграсиа бяха най-бързи в 19 от общо 22-те отсечки на състезанието.

Това рали имаше луд финал! Доволен съм, разбира се, че спечелих в Австралия, но е доста разочароващо да си на път да вземеш титлата и накрая да я изтървеш в последния километър. Като се изключи това, надпреварата бе страхотна за нас. Не само спечелихме 19 отсечки, а и взехме допълнителни три точки от пауърстейджа. Поло R WRC работи перфектно през уикенда, отборът свърши страхотна работа, но в крайна сметка не ни стигна малко късмет, за да вземем колоната. Нищо, по-късно ще отбележим подобаващо случая. Сега вече гледам към домашния си старт и феновете във Франция. Искам да взема титлата там, като спечеля и да отведа тима си още една крачка по-близо до короната в конструкторския шампионат – коментира Ожие.

Латвала отбеляза, че целта му от самото начало е била да вземе максимум точки, за да помогне на екипа си в битката с останалите отбори и отчете представянето си като успех.

Нещата не протекоха толкова гладко, колкото ни се искаше – завъртяхме се и спукахме гума към края. По време на ралито се чувствах така, сякаш се борим през пустинята, докато накрая стигаме Дакар. Положителното е, че намерих перфектните настройки за Поло-то си за бързи ралита на чакъл – обясни финландецът, който бе четвърти на финала.