Начало Рали Ожие готов да се раздаде по време на Фафе Рали Спринт

Ожие готов да се раздаде по време на Фафе Рали Спринт

25
0
Себастиен Ожие

Фафе Рали Спринт е едно от най-интересните събития, провеждащи се в рамките на световния шампионат, макар и извън надпреварите. Състезанието се провежда броени дни преди началото на рали Португалия и световните шампиони Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа ще участват в тазгодишното му издание.

Миналия сезон Андреас Микелсен и Мико Маркула бяха част от събитието, в което спечелиха четвърто място. Позициите обаче не бяха толкова важни на фона на вълнението и емоциите на повече от 100 000 екзалтирани фенове, наблюдаващи битката в 6,34-километровата отсечка.

Ние самите се вълнуваме, че ще участваме във Фафе Рали Спринт-а за втори път – призна спортният директор на Фолксваген Йост Капито. – Надпреварата е безкрайно интересна и определено е забележителен и емоционален начин да се стартира седмицата на следващия WRC кръг. Дълги скокове пред хиляди запалянковци – какво още бихме могли да искаме? Наистина искаме Себастиен и Жулиен да направят страхотно шоу.

Самият Ожие също сподели, че изпитва вълнение преди първото си каране в спринта, придобил много голяма популярност през последните години.

Слушал съм много за събитието от други пилоти, португалските ни механици разказват за прочутите скокове. Разглеждал съм снимките от 2013-та с хиляди фенове по трасето. Атмосферата определено изглежда невероятно и ми харесва. Естествено, ще дадем всичко от себе си пред толкова зрители – допълни французинът.

Участващите екипажи преминават два квалификационни рунда, за да се класират за финала. Най-бързият е, разбира се, победител, но има и друг – макар и неофициален приз, който доставя огромно удоволствие на пилоти и навигатори: за най-дълъг скок. Рекордът все още принадлежи на Армин Шварц, който „прелетя” 73,5 метра през 2000 г. със своята Шкода Октавия WRC.