Начало Рали Ожие: Грешката бе изцяло моя

Ожие: Грешката бе изцяло моя

39
0
рали Мексико 2011,Себастиен Ожие

Пилотска грешка на Себастиен Ожие в рали Мексико 2011 е довела до отпадането му, призна самият състезател малко след края на надпреварата.

Титулярът в заводския тим на Ситроен водеше в мексиканското състезание като най-големият му съперник бе съотборникът му Себастиен Льоб, който изоставаше на 10,5 сек. По време на началния етап от последния ден на надпреварата обаче Ожие излезе извън очертанията на трасето, неуспявайки да вземе десен завой. По-страшното обаче бе, че при напускане на трасето Ожие удари скала и в резултат счупи предното ляво колело на автомобила си Ситроен DS3 WRC, което доведе и до отпадането му.

– Понесохме се много външно в края на завоя и ударихме малки скали. Това доведе незабавно до счупването на предното ляво колело. Така че трябваше да спра, но бе невъзможно да го поправим – коментира 27-годишният Ожие. – Ударът не бе много сериозен, но това е рали спорта – трябва да стоиш върху пътя. Със сигурност обаче тази сутрин бях наказан много сериозно , защото трябваше да чистя пътя. Това бе единственият начин, по който можех да остана в битката. Допуснах грешка.

Освен това Ожие се извини на екипа си:

– Екипът работи много сериозно за мен и моята победа в това състезание и много, много съжалявам за тази грешка. Разочарован съм и много тъжен за това, но съм човек и грешки се случват. Сега трябва да бъде внимателен в другите ралита, за да постигна резултат. В крайна сметка сега ще имам добра стартова позиция за Португалия.