Начало Рали Ожие и Фолксваген ще събират опит в Монте Карло

Ожие и Фолксваген ще събират опит в Монте Карло

37
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие се подготвя през изминалата седмица за състезателния си дебют като пилот на Фолксваген в първия кръг от световния рали шампионат в Монте Карло.

28-годишният французин обаче ще кара Шкода Фабия S2000, докато развива заедно с навигатора си Жулиен Инграсия Поло-то за WRC през годината. Спечелилият пет победи през 2011 г. състезател е решен да постигне успех, след като напусна Ситроен, където не получи очакваната от него подкрепа.

Фолксваген ще са с пълна програма през сезон 2012 г., но в Супер 2000. Поло R WRC трябва да е готово за началото на следващата година, а редом с Ожие компанията ще даде шанс и на младия Кевин Абринг.

Нямаме търпение да участваме в първата си надпревара след впечатляващата победа на Себастиен през декември в Състезанието на шампионите – коментира моторспорт директорът на Фолксваген Крис Нисен. – Монте Карло е родоначалникът на ралитата и това го прави невероятна сцена за премиерата ни. Променливите условия, асфалтовата настилка, ледът и снегът го превръщат и в един от най-трудните стартове в календара. И въпреки че няма да се състезаваме за точки този сезон, със сигурност ще преследваме максимално добро представяне във всяка отсечка.

Ожие вече има победа в Монте Карло – през 2009 г., когато състезанието бе част от IRC. Французинът за първи път се състезаваше тогава там. Сега обаче е готов най-вече да събира опит и да работи здраво през годината, за да може догодина да се надбягва на най-високото ниво.