Начало Рали Ожие и Микелсен се радват на доброто си представяне в Швеция

Ожие и Микелсен се радват на доброто си представяне в Швеция

40
0
Андреас Микелсен

Екипът на Фолксваген записа още едно успешно състезание, трупайки опит за развитието на Поло R WRC. Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа бяха първи в класа си, а съотборниците им в Швеция Андреас Микелсен и Ола Флоен финишираха на трета позиция (съответно 11-ти и 14-ти в генералното класиране). Представянето им бе оценено по достойнство от моторспорт директора на Фолксваген Крис Нисен.

Себастиен и Андреас на практика контролираха категорията Супер 2000, като бяха не само бързи, но и внимателни – управляваха автомобилите си в рамките на разумното. Двете Фабии нямаха технически проблеми, така че екипът заслужи благодарности за отличната си работа – сподели той.

Ожие поведе в S2000 от началото на ралито, което се състоеше от 24 скоростни отсечки. В 8 от тях французинът бе с времена в топ 10.

Прекрасна надпревара за нас, много съм щастлив от успеха ни в класа – коментира пилотът. – Условията по етапите бяха по-добри от очакваното и бе истинско удоволствие да карам по тях. Темпото ни бе много добро, а и събрахме сериозно количество полезна информация за екипа.

22-годишният IRC шампион Микелсен също бе доволен от показаното в Швеция и най-вече от факта, че успя да поддържа темпото на Ожие през цялото време.

Второто ми рали с Фолксваген бе страхотно изживяване. Срамота е, че изгубихме второто място [в класа] броени километри преди финала (заради спукана гума в 22-ата отсечка – б.р.). Първото ми състезание с екипа бе миналата година и бе наистина невероятно да видя колко е напреднал отборът. Във WRC пък трябва малко да промениш подхода си в сравнение със стартовете от IRC. Ралитата са по-дълги, а сервизите – по-къси. Не можеш също така да си безкомпромисен – обясни Андреас.