Начало Рали Ожие иска да се бори за подиум в Монте Карло догодина

Ожие иска да се бори за подиум в Монте Карло догодина

48
0
Жулиен Инграсиа,Себастиен Ожие

Себастиен Ожие иска да може да се бори за подиум в рали Монте Карло догодина.

Състезанието ще се проведе през януари и ще е първото от световния шампионат за 2013 г., когато Фолксваген ще участват с новото Поло R WRC.

Този сезон е развоен за екипа и френският пилот кара в първенството, но с Шкода Фабия S2000, за да поддържа форма, докато се работи по другия автомобил.

Наскоро Ожие направи още един тест на асфалт с Поло-то и заяви, че е доволен от направения прогрес. В същото време обаче допълни, че има още много работа по колата, докато стане достатъчно конкурентоспособна. Фолксваген вече изпълниха целите си по отношение издръжливостта на автомобила и сега са фокусирани върху това да го направят възможно най-бърз.

Работата по колата върви в правилна посока. Отхвърлихме много задачи от началото на годината, но като пилот винаги искам повече и сега трябва да подобрим автомобила. В момента не сме на нужното ниво, но все още имаме шест месеца. Трябва да действаме по всички аспекти: двигател, скоростна кутия, окачване. Няма нещо перфектно, винаги има по какво да се работи, макар че засега съм доволен – заяви Ожие.

Асфалтовият тест на тима бе проведен в Германия, близо до Трир. Отборът сега е във Франция на друга настилка – чакъл.