Начало Рали Ожие начело в Йордания

Ожие начело в Йордания

36
0

Себастиен Ожие (Ситроен) взе аванс от над половин минута спрямо съотборника си Себастиен Льоб в първия ден от скъсеното рали Йордания, четвърти кръг от световния шампионат за 2011 г. Победителят от предходната надпревара в Португалия бе достатъчно уверен, за да си позволи да не намалява тактически за разлика от седемкратният носител на короната. Все пак Льоб е втори в подреждането, следван от Яри-Мати Латвала (Форд), Петер Солберг (Ситроен), Мико Хирвонен (Форд), Кими Райконен (Айс 1 Ситроен) и т.н.

Ожие поведе от началото на деня, макар да не спечели първите отсечки.

Сега всички се борят още от старта заради закъснелия старт. Това прави нещата интересни. Допълнително предизвикателство тук е да се работи с бележките ни, тъй като правихме тренировките с наети автомобили – различни от онези, които по принцип използваме – сподели французинът.

Хирвовен бе големият губещ заради това, че трябваше да минава пръв по етапите и на практика да чисти трасето за съперниците си. Последните 15 км от финалната за петъка отсечка пък се наложи да бъдат изминати от него без серво и Мико смяташе, че е истински късмет въобще да е на финала.

Отсечките днес пък бяха спечелени съответно от Льоб, Петер Солберг, а Ожие и Латвала взеха по два етапни успеха. В края на 11-ата от тях по-малкият Себастиен заяви, че ще вземе решение по отношение на тактиката в последния момент, както и направи.