Начало Рали Ожие няма да участва във Fafe рали спринта заради грип

Ожие няма да участва във Fafe рали спринта заради грип

35
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие бе принуден да се оттегли от Fafe рали спринта, тъй като е болен. Пилотът на Фолксваген бе подал заявка за участие в събитието, предшестващо рали Португалия, което ще се проведе в края на следващата седмица.

За съжаление бях повален от грип. Лекарят ми настоя да се оттегля. Страшно много ми се искаше да участвам в това уникално събитие, но ангажиментите ми в световния рали шампионат са с приоритет. Надявам се феновете да разберат това – обясни ситуацията Ожие.

При това положение единственият представител на Фолксваген в спринта ще е Андреас Микелсен. Норвежецът ще дебютира в Португалия с екипа, но преди това ще опита силите си на дългото малко повече от 6 километра (6,34) трасе. На отсечката тази събота (6 април) се очаква да се съберат около 100 000 зрители. В дистанцията е и един от най-впечатляващите скокове в надпреварите от този тип. Пилотите се надбягват не само за време в етапа, но и за това кой ще скочи най-високо там. Рекордът в момента е на Армин Шварц – 73,5 метра с Шкода Октавия WRC през 2000 г.

След спринта отборът на Фолксваген заминава за базата на рали Португалия. Квалификацията, която ще определи реда на стартиране в четвъртия кръг от световния шампионат, ще се проведе на 11 април. Финалът и церемонията по награждаването пък са на 14 април на стадиона Алгарве близо до Фаро.