Начало Рали Ожие очаква по-сериозна битка във WRC през 2014 г.

Ожие очаква по-сериозна битка във WRC през 2014 г.

27
0
Себастиен Ожие

Световният шампион в ралитата Себастиен Ожие смята присъединяването на Хюндай към първенството за много положително и очаква новият тим да е бърз с i20WRC. Според него битката в първенството през тази година ще е по-сериозна, отколкото през миналия сезон.

Добре е обаче, че идват нови производители – от дълго време не сме виждали четири WRC модела и това е прекрасно. Сигурен съм, че представянето ще е близко, като поне за трите досегашни автомобила сме наясно какво могат. Трябва да изчакаме, за да разберем на какво са способни Хюндай, но аз очаквам да са бързи. Има сериозна конкуренция, а при новите правила лидерът в генералното класиране ще е пръв по трасето в първия ден и това определено не е предимство. Убеден съм, че ще има сериозна битка в шампионата – заяви французинът преди старта на първия WRC кръг за 2014 г. в Монте Карло.

Сериите стартират само два месеца след последната надпревара през 2013 г. За пилота на Фолксваген времето за почивка бе дори още по-малко:

Спечелихме първа титла и трябваше да прибирам трофеи из цяла Европа, което беше прекрасно. След това имах две седмици ваканция – изкарах я на слънце, без телефон и без контакт със спорта. Но е хубаво да се върна и да започна надпреварата, особено в Гап (родния град на Ожие – б.а.).

Все пак усещането преди първото състезание за 2014 г. е съвсем различно за пилота, след като той натрупа сериозен опит зад волана на Поло R WRC.

Началото на този шампионат е много по-различно в сравнение с миналата година. Преди 12 месеца бях доста нервен и притеснен в каква позиция се намираме. Искахме да разберем дали сме свършили добра работа с колата, имахме купища въпроси. Сега на вратата е изписан номер 1 и всички очакват да спечелим ралито. Но може да се случи какво ли не. Прогнозата за тази надпревара е сложна. Ще се опитам да си свърша работата – все още не съм печелил този кръг във WRC, само в IRC. И би допаднало страшно много да съм пръв. Винаги обаче казваме, че е по-трудно да спечелиш титлата, отколкото да останеш на върха – допълни Ожие.