Начало Рали Ожие пое лидерството в рали Мексико

Ожие пое лидерството в рали Мексико

687
0
Себастиен Ожие
Себастиен Ожие, снимка: Тойота

Себастиен Ожие с Тойота Ярис излезе начело в рали Мексико след втория ден от състезанието, което е 3-и кръг от WRC. След 12 отсечки французинът има 13.2 сек аванс пред Теему Сунинен с Форд Фиеста.

Финландецът се възползва от по-задната си позиция при преминаването на отсечките, като условията за него бяха доста по-добри от тези на водещите пилоти в шампионата.

Лидерът в първенството Елфин Еванс с Тойота трябваше да минава първи по етапите. Все пак той не загуби прекалено много време и е 3-и в подреждането, на 33,2 сек от Ожие.

Само на 0.2 сек след британеца е шампионът От Танак с Хюндай i20, който излезе от пътя и загуби доста секунди. Топ 5 допълва Кале Рованпера (Тойота), който спука гума, но все пак спечели последната отсечка за деня. Финландецът остава близо до Еванс и Танак.

Тиери Нювил пък получи повреда в двигателя на своя Хюндай и отпадна от битката за челните места. Сериозен проблем с мотора имаше и третия пилот на Хюндай Дани Сордо и също остана извън борбата.

Най-голямата драма за деня обаче се случи с Есапека Лапи от М-Спорт. Задната част на неговия Форд Фиеста се запали, като нито пилотът и неговият навигатор Яне Ферм, нито маршалите можеха да угасят огъня.

Наложи се идването на подкрепление и пожарна. Въпреки това колата изгоря напълно, като самият Лапи не знаеше каква може да е причината за запалването. Заради липсата на достатъчно пожарни коли следващата 8-а отсечка бе отменена.