Начало Рали Ожие поведе след първите три отсечки

Ожие поведе след първите три отсечки

55
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие води в рали Уелс след първите три отсечки от надпреварата. Пилотът на Фолксваген е с аванс от 3,2 сек пред Тиери Нювил, след като спечели два етапа, а белгийският му съперник от М-Спорт бе най-бърз в последния.

Световният шампион избра да тръгва втори по трасето след съотборника си Яри-Мати Латвала. Редът след тях бе Нювил, Евгени Новиков, Мадс Остберг, Мико Хирвонен, Роберт Кубица, Дани Сордо, Андреас Микелсен, Мартин Прокоп, Михал Соловов.

Това бе страхотен старт на надпреварата за нас. Не ми отне много време да намеря ритъма си след квалификацията. Каквото и да се случи, мога да съм наистина спокоен. Това рали не е сред любимите ми – лесно е да сбъркаш и да катастрофираш. Заради това трябва да се настроиш, че нищо не е приключило чак до последната отсечка. Идващите дни определено ще са истинско предизвикателство – особено събота и неделя, когато ще караме без сервиз – коментира Ожие.

Нювил сподели, че вечерта е била трудна за него, но все пак бе доволен от темпото, което установи. Белгиецът трябваше да внимава във всяка крива, тъй като трасето бе особено хлъзгаво:

Във втората отсечка имаше момент, когато ударихме колата отдолу. След това имахме известни грижи със скоростния лост, но автомобилът е много силен! За помислих, че всичко свърши, но продължихме и дори бяхме най-бързи в третия етап.

Латвала смело реши да преминава пръв скоростните дистанции и в края на началните изпитания заемаше трета позиция – на 5,2 сек зад Ожие. Финландецът смяташе, че е избрал правилна стартова позиция, тъй като вървеше с темпото на съотборника си и това на Нювил. Той малко по-трудно намери ритъм в етапите, където секциите с добро сцепление се сменяха с хлъзгави участъци.

Мико Хирвонен (Ситроен) заема четвъртото място в генералното класиране, като той е на 11 секунди зад Латвала. В подреждането следват Остберг, Микелсен, Кубица, Новиков, Елфин Еванс, Прокоп и т.н.