Начало Рали Ожие: При еднакви условия щях да съм по-бърз от Льоб

Ожие: При еднакви условия щях да съм по-бърз от Льоб

27
0
рали Мексико 2011,Себастиен Ожие

Себастиен Ожие твърди, че е можел да бъде по-бърз от своя съотборник Себастиен Льоб по време на рали Мексико 2011, ако двамата са се състезавали при равни условия.

Пилотите на Ситроен Ожие и Льоб още от самото начало на състезанието в Централна Америка бяха едноличните лидери. През цялото време те си разменяха по между си водачеството и до последно имаше възможност единият да измести другия от първото място. Сагата обаче бе разрешена през последния ден от рали Мексико, когато 2 етапа преди края Ожие катастрофира и отпадна. Льоб имаше голяма преднина пред всички останали и победата не бе изненадваща за никого.

Въпросът бе в това, че Ожие стартираше пръв в последните два дни, т. е. чистеше пътя и това го бавеше. Според него при равни условия той е може да бъде по-бърз от съотборника си Льоб.

– Натисках много сериозно, трябваше да чистя пътя и исках да остана в битката, може да се случи. Играх играта и този път загубих – започна Ожие. – Сигурен съм, че този уикенд бях по-бърз от него (Себастиен Льоб – б. р.) сравнено с моята стартова позиция. Бях все още в битката. При еднакви условия мисля, че можех да съм по-добър от него, а това е прекрасно. За мен обаче остава още доста от сезона. Така че съм силно мотивиран да продължа да карам сериозно, има още 11 ралита.