Начало Рали Ожие продължава да пресира съперниците за титлата

Ожие продължава да пресира съперниците за титлата

59
0
рали Акрополис 2011,Себастиен Ожие

Себастиен Ожие е решен да продължи да пресира съперниците си за титлата във WRC, въпреки че не познава много добре характеристиките на следващия кръг във Финландия.

Рали Финландия 2011 ще се проведе между 28 и 31 юли. Пилотът на Ситроен Ожие триумфира в последния засега старт в Гърция и така вече има 3 победи през сезон 2011. Въпреки това той изостава от лидера Себастиен Льоб с 22 точки и е на трето място в класирането за шампионата.

За да навакса разликата, Ожие се нуждае от добри класирания, но предстоящият старт във Финландия не сред най-лесните, нито пък един от най-познатите за Ожие. Той е карал там общо 3 пъти, а най-добрия си резултат постигна миналата година, когато се класира втори след Яри-Мати Латвала. Независимо от липсата на опит, Ожие сподели:

– Не поснавам Филнадия толкова добре, но харесвам скоковете, много са зрелищни. Що се отнася до шампионата, положението не изглежда добро, но не е и толкова лошо. Определено е по-добре в сравнение със ситуацията преди рали Гърция. Изоставаме на 22 точки от Льоб. Да, по-близо сме до Хирвонен, но той не е целта. Ще продължим да пресираме и двамата.