Начало Рали Ожие решен на победа във Финландия още тази година

Ожие решен на победа във Финландия още тази година

27
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие иска още тази година да запише може би една от най-трудно постижимите победи в световния рали шампионат – тази във Финландия.

Надпреварата е следващият осми кръг от календара на WRC този сезон и ще се проведе между 28- 31 юли. Специфичните й характеристики обаче се отдават за преодоляване почти само на финландски пилоти или на малцина, които могат да се доближат до техния стил на каране. По тази причина за 60 издания има само 8 победителя, които не са финландци. От своя страна финландците не само се гордеят с този резултат, но и всячески се стремят да го запазят.

Ожие обаче е решен да постигне победа и то още през 2011 г. По този повод пилотът на Ситроен сподели:

– Навигаторът ми и аз сме мотивирани както никога досега. Знаем, че ще бъде едно от най-трудните ралита за годината, особено след като се състезаваме срещу финландци. Но да ги победим не е невъзможно. Миналата година бях малко изненадан да финиширам толкова близо до победителя (Яри-Мати Латвала от екипа на Форд – б. р.). Това стана при положение, че на старта загубихме 10 секунди.

Освен това Ожие допълни:

– Ще направя всичко, за да имам нужната скорост още от първия специален етап. Важно е да вземем доста точки във Финландия. Знаем, че ще бъде тежко рали срещу местните пилоти, които винаги е трудно да победиш в домашното им състезание. Но победата тук не е извън нашите способности. Целта ми е да бъда уверен още от началото и наистина да натискам от първите километри. Точно това ни липсваше миналата година.