Начало Рали Ожие с почти 6 сек аванс след първите две отсечки на рали...

Ожие с почти 6 сек аванс след първите две отсечки на рали Германия

39
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие (Фолксваген, Поло R WRC) поведе в рали Германия след първите две отсечки от надпреварата. Те се проведоха след церемониалния старт на състезанието.

Първата отсечка бе трудна за всички, тъй като нямаше сцепление. Втората бе значително по-добра и бе по-голямо удоволствие. Не беше лош старт, но това е само началото. Истинското рали започва утре – заяви французинът, който има шанс да вземе титлата още този уикенд, но настоява, че не е съсредоточен върху това.

Втори, на 5,7 сек зад него, е съотборникът му Яри-Мати Латвала. Той спомена, че в началния етап проблем е бил прахолякът по трасето. Освен това призна, че е спирал прекалено рано в някои от завоите, но като цяло направи чисто каране.

Тиери Нювил (М-Спорт, Форд Фиеста RS WRC) заема третата позиция. Белгиецът е на 12,7 сек от Ожие и на 7 секунди зад Латвала. Той заяви, че е имал известни грижи с настройките и е загубил малко увереността си в началната отсечка, тъй като трасето било твърде хлъзгаво.

В завоите се бе събрала прекалено много кал. От времената се вижда, че условията ставаха все по-сложни за останалите състезатели. Срамота е, разбира се, да загубим 12 секунди само за два етапа, но това е положението. Смятам, че реглажите ни са по-подходящи за утрешната част от ралито – допълни Нювил.

Денят не бе добър за пилотите на Ситроен. Дани Сордо е най-напред от тях в класирането – четвърти, а на малко над 5 секунди зад него е и Мико Хирвонен. И двамата претърпяха удари. Испанецът бе с леки повреди в предната лява част на своя Ds3 WRC. Той обаче заяви, че те не са нищо сериозно и че е далеч по-притеснен от скоростта на съперниците пред себе си:

– Определено очаквах времената ни да са по-добри. Честно казано, наистина съм изненадан колко са бързи.

Хирвонен бе с по-лоши повреди и вибрации в автомобила си. Той заяви още след началното скоростно изпитание, че не върви достатъчно добре.

Местата от шесто до десето заемат Мадс Остберг, Насър Ал-Атия, Мартин Прокоп, Михал Косцюшко и Роберт Кубица.

Евгени Новиков пък ще продължи утре по системата на Рали2, след като днес излетя от трасето и не можа да продължи. Руснакът изхвърча на по-малко от 5 км след старта на първия етап и заседна между няколко дървета. Форд-ът му не бе повреден, но въпреки всички усилия той не можа да се върне на пътя.

Мисля, че натиснах прекалено много, а гумите бяха още студени. Беше в самия старт на отсечката и сбърках при спирането – обясни Новиков.