Начало Рали Ожие счупи окачване, Латвала поведе в Германия

Ожие счупи окачване, Латвала поведе в Германия

16
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие счупи предно ляво окачване на своя Фолксваген Поло R WRC. Лидерът в генералното класиране на световния рали шампионат изхвърча от трасето в третата отсечка от състезанието в Германия (първа за петъка) и се озова в лозята до пътя. Там удари колата и след това се опита да закрепи някак си положението. Изкара някак повече от 18 километра до финала, като междувременно спря, за да пусне напред съотборника си Яри-Мати Латвала.

Изтървах точката на спиране. Мястото липсваше в бележките ми. Излетях в лозето, където блъснах нещо и там се счупи окачването – обясни Ожие.

Французинът имаше шанс да спечели титлата в първенството за 2013 г. още този уикенд, което едва ли ще се случи при настоящото развитие на събитията. Той все пак заяви още преди старта, че се опитва да не се впуска в битката с мисъл за короната.

Ожие загуби повече от две минути и половина при инцидента. Латвала излезе начело в надпреварата, втори е Тиери Нювил (М-Спорт, Форд Фиеста RS WRC), следван от състезателите на Ситроен Дани Сордо и Мико Хирвонен.

Себастиен опита да продължи в следващия етап от ралито, но Латвала съобщи на финала на отсечката, че е видял Поло-то на съекипника си спряно встрани от трасето.

Да, Себ е спрял в дистанцията. Триъгълникът беше изваден, така че не мисля, че ще продължи – коментира финландецът.