Начало Рали Ожие спечели квалификацията за Акрополис, избра да стартира последен

Ожие спечели квалификацията за Акрополис, избра да стартира последен

32
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие (Фолксваген, Поло R WRC) бе най-бърз в квалификационната отсечка за рали Акрополис. На малко повече от секунда зад него се класира Дани Сордо (Ситроен, DS3 WRC), а с трето време е Евгени Новиков (М-Спорт, Форд Фиеста RS WRC).

Чудесна квалификация за нас. Видяхме още на тренировки колко ще е важна тази отсечка. По етапите има доста чакъл и е важно да си осигуриш чиста линия, особено като се има предвид, че този път в колоната са само 11 WRC автомобила. Поех малко повече рискове от обичайно и дадох всичко от себе си, за да съм сигурен, че ще мога да взема финалната стартова позиция. Този подход ми се отплати – коментира Ожие.

Той допълни, че се надява останалата част от уикенда да не е толкова трудна като тази първа отсечка, по време на която имаше и доста силен вятър.

– Всички се надяват да продължи да духа, за да нямаме проблеми с прах довечера – каза французинът.

Сордо се оказа изненадан от времето на Ожие, но смята, че надпреварата е достатъчно дълга, за да го настигне.

При избора на позициите за стартиране Себастиен посочи 11-то място, както бе казал по-рано, че ще направи. Колоната ще повежда Халид ал Касими, следван съответно от Мартин Прокоп, Андреас Микелсен, Яри-Мати Латвала, Мико Хирвонен, Насър Ал-Атия, Мадс Остберг, Тиери Нювил, Новиков и Сордо.