Начало Рали Ожие спечели в Полша

Ожие спечели в Полша

48
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие спечели рали Полша, изпреварвайки съекипника си Андреас Микелсен.

Успехът е 21-ви за френския пилот и навигатора му Жулиен Инграсиа, а норвежецът за втори път в кариерата си се качи на подиума.

Брилянтно – тази победа бе особено важна за шампионата. С Жулиен направихме перфектно рали в Полша. Отсечките бяха невероятно бързи, а по тях имаше безброй зрители, което е просто прекрасно. В последния ден имаше някои места, където с усилие не натиснах газта докрай, тъй като не искахме да застрашаваме аванса си – заяви Ожие.

Микелсен се радваше на второто си място и допълни, че за него е било чест да се бори със световния шампион толкова дълго време:

Не успях да го победя, но целта ми продължава да е един ден аз да съм на най-високото стъпало. Направихме голяма крачка напред в Полша. Сега ще отпразнувам второто си място. Отсечките много ми харесаха – бързи и плавни, а точно такива ми допадат.

Тиери Нювил взе подиум за тима на Хюндай, финиширайки трети. Той имаше проблеми със спирачките в началото на ралито. Третата позиция достигна вчера, след като стартира деня от десето място.

Четвърти финишира Мико Хирвонен, следван от Яри-Мати Латвала, Юхо Ханинен, Крис Мийк, Хейдън Падън, Хенинг Солберг, Мартин Прокоп и т.н.