Начало Рали Ожие още търси оптимални настройки на колата си

Ожие още търси оптимални настройки на колата си

193
0

 

Себастиен Ожие донесе в Чили шести пореден подиум на Ситроен в шестте кръга от началото на сезон 2019 в световния рали шампионат (WRC). Той взе и 4 точки за второто си време в пауърстейджа. Шесткратният световен шампион излезе начело в генералното класиране и има аванс от 10 точки пред спечелилия ралито От Танак.

„Доволен съм от постижението ни. Чудесно е да се върнем начело в генералното класиране. Ралито обаче не премина без проблеми”, сподели Ожие

„Борихме се упорито през цялото време. Себ [Льоб] изобщо не ни улесни живота. Напрежението бе огромно от самото начало. Трудно е да караш на лимита по тесни и бързи отсечки като тукашните. На места скоростта бе сериозна, не биваше да се допуска никаква грешка. Беше страхотно. Поддържахме постоянно темпо, а като цяло нещата тръгнаха в правилната посока след съботния обеден сервиз.”

„Не е тайна, че изпитах и известно разочарование през уикенда. Не се чувствах комфортно на места, където се пързаляше, както и в по-техничните секции. Все още не съм установил причината. По време на теста ще работим, за да разрешим тези проблеми.”

Жулиен Инграсиа разказа и за премеждията на екипажа в края на ралито.

„В пауърстейджа се получи забавно, когато пожарогасителят избухна в колата ни. Опитах се да продължа да чета бележките, а не можехме да дишаме. Почудих се кой ли си прави лоша шега точно в този момент!”, обясни навигаторът на Ожие.

Есапека Лапи и Яне Ферм пък подходиха внимателно към най-новото състезание във WRC календара

На финала финландците бяха шести.

„Стартът ни бе труден, но малко по малко напредвахме. Успяхме да подобрим настройките на C3 WRC и темпото ни стана доста прилично. Наистина се надявам на прогрес и в идващите тестове. Но уикендът определено бе положителен за увереността ми”, коментира Лапи след рали Чили.

Специален материал за Ситроен C3 WRC може да намерите в новия брой на списание ClubS1 (226).