Начало Рали Ожие: Това бе най-голямата катастрофа в кариерата ми

Ожие: Това бе най-голямата катастрофа в кариерата ми

31
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие описа катастрофата, която го извади преди ден от рали Монте Карло, като най-голямата в кариерата си. Французинът спря в четвъртък следобед след инцидента. Навигаторът му Жулиен Инграсиа имаше болки в ръката след удара, но бе сигурен, че всичко ще е наред за следващия кръг в Швеция.

Според изчисленията катастрофата е станала с около 160 км/ч. Автомобилът на Ожие – Шкода Фабия S2000 – бе напълно разбит.

Екипажът премина задължителните прегледи в болницата във Валанс. За щастие и двамата се разминаха със сериозни контузии.

Опитахме се да преминем завоя по-леко, но при толкова висока скорост нямахме шанс да удържим контрола над колата. Ожулих си малко ръката при удара, но нищо не е счупено – заяви Инграсиа.

До инцидента Себастиен вървеше страхотно и в определен момент дори бе четвърти във временното генерално подреждане. Темпото му на мокра настилка бе особено високо. На сухо скоростта логично не бе толкова добра, но пилотът демонстрира таланта си по чудесен начин.

Това беше най-голямата катастрофа в кариерата ми. Извадихме късмет, че последствията не бяха по-лоши. Наистина се чувствах прекрасно в колата. Скоростта ни бе прекрасна. Променящите се условия ни паснаха перфектно и поддържахме темпото на WRC категорията – обясни Ожие.

Моторспорт шефът на Фолксваген Крис Нисен въпреки всичко бе категоричен, че представянето на Ожие/Инграсия бе страхотно.

Щастливи сме, че и двамата са добре. Жалко, че няма да могат да празнуват на финала в Монако, особено след като Себастиен бе толкова невероятен до катастрофата. Това доказва, че сме привлекли пилот с огромен потенциал – каза той.