Начало WRC News Ожие триумфира в рали Мексико

Ожие триумфира в рали Мексико

1094
0
Себастиен Ожие
Себастиен Ожие, снимка: Ситроен

Себастиен Ожие спечели убедително рали Мексико, 3-и кръг от първенството на WRC. Французинът със своя Ситроен C3 изпревари с половин минута лидера в шампионата От Танак с Тойота Ярис. Ожие бе най-бърз и във финалната специална отсечка. В нея той изпревари Крис Мийк с Тойота само с 0.025 сек.

По този начин Себастиен намали аванса на естонеца в генералното класиране на само 4 точки. Танак все пак завърши втори в Мексико. Той лесно се справи с Елфин Еванс от М-Спорт,. който бе с 2.2 сек пред него преди последния ден. Танак обаче остана 6-и в Power Stage-а и не взе допълнителни точки.

Еванс завърши 3-и, следван от Тиери Нювил с Хюндай i20. След проблемите си в съботния ден със спукана гума и счупено окачване, Мийк се нареди 5-и на над 6 минути от Ожие. Шести и първи във WRC2 категорията стана местният любимец Бенито Гера с Шкода Фабия R5. 7-и и втори в класа е Марко Уилкинсон със същия автомобил.

След повреди в алтернатора в петък, Яри-Мати Латвала с Тойота и Дани Сордо с Хюндай все пак се пребориха за позиции в топ 10. Финландецът завърши 8-и, а испанецът девети.