Начало Рали Ожие убеден, че е добре подготвен за рали Швеция

Ожие убеден, че е добре подготвен за рали Швеция

38
0
Себастиен Ожие

След изключително силно представяне в рали Монте Карло екипът на Фолксваген Моторспорт, състезаващ се с Шкода Фабия S2000 през 2012 г., е изправен пред съвършено различно предизвикателство – снегът и ледът по етапите в Швеция. Съотборник на Себастиен Ожие във втория кръг от WRC ще е IRC шампионът Андреас Микелсен.

Себастиен и пилотът от джуниър програмата ни Кевин Абринг направиха наистина силно каране в началната надпревара. Сега е ред на Андреас да седне зад волана, както бяхме планирали. Швеция е специално рали – единственото на сняг и затова е безценна възможност да съберем опит на такава повърхност и в подобно условия – сподели моторспорт директорът на концерна Крис Нисен.

Ожие смята, че най-важната цел е да завърши надпреварата именно с цел събиране на данни и опит. Това не е лесна задача: 24-те отсечки (349 състезателни километра) са истинско изпитание.

Определено харесвам рали Швеция. Там пилотите, родом от северните страни, са особено силни, защото имат повече опит в подобни условия. Но ние също сме добре подготвени. С Жулиен (Инграсиа, навигаторът му – б.р.) сме във форма – убеден е французинът, който миналия сезон бе 4-ти в състезанието.

За 22-годишния Микелсен вторият кръг от световния шампионат е почти домашен, тъй като част от етапите са в родната му Норвегия.

Предполагам, че поради тази причина много фенове ще ме подкрепят. Поне се надявам да е така. Перфектно съм подготвен благодарение на победата ми в първия кръг от норвежкия национален шампионат. Карането в един тим със Себ пък е нещо специално за мен: понастоящем той е един от най-бързите (ако не и най-бързият) рали пилоти – коментира Андреас.

Швеция обаче не е тотално непозната територия за Фолксваген. В историята на участията на концерна в автомобилни надпревари през 80-те години на ХХ вес Кале Грундел и Кенет Ериксон имат няколко резултат в топ 10 на това рали.