Начало Рали Ожие: Всичко може да се случи до финала на шампионата

Ожие: Всичко може да се случи до финала на шампионата

27
0
рали Австралия 2011,Себастиен Ожие

Себастиен Ожие спечели седма победа в кариерата си в световния рали шампионат, при това стана пръв в домашната си надпревара във Франция. Пилотът на Ситроен споделя след финала пред wrc.com какво е усещането да си на върха в родината си.

– Себастиен, какво е чувството?

– Много хубаво, определено. Чак сега усещам под какъв стрес съм бил. Уикендът бе наистина дълъг за мен след проблема на Себ [Льоб]. Трябваше на всяка цена да финиширам, за да взема точки за отбора. Дани [Сордо] и Петер [Солберг] малко ми утежниха живота и никак не бе лесно да взема лидерството, както и да ги победя. Поздравления първо за Дани – той бе много бърз през целия уикенд. Петер за съжаление спука гума, но преди това също вървеше страхотно.

– Спомена напрежение. Колко голямо бе то, след като вече бе наясно, че трябва да постигнеш добър резултат за целия тим след отпадането на Льоб?

– Наистина съм щастлив от изхода на надпреварата. Свърших точно каквото трябваше, като наблюдавах Дани и времената по отсечките. Взех лидерството, но не поемах рискове. А в миналото никога не е ставало дума за такова напрежение. В Аржентина например имах 50 секунди аванс и просто допуснах глупава грешка. В ралитата непрекъснато се случват какви ли не неща, но този уикенд поне всичко бе наред за нас. Жалко само за Себ, защото това бе домашната ни надпревара, но както казах – случва се.

– Резултатът те извежда на само 3 точки зад Льоб в шампионата. Какви са според теб шансовете ти?

– Битката за титлата сега е между трима пилоти. Всичко може да се случи – изминалото състезание бе изпълнено с драми, особено през първия ден. Кой знае какво може да стане в следващия старт. Аз лично ще продължавам да давам най-доброто от себе си зад волана. След това ще видим.

– Тиймбосът в Ситроен Оливие Кенел заяви, че отборът ще продължи да предпочита Льоб за титлата пред теб. Някакъв коментар?

– Честно, в момента искам само да отпразнувам победата си и перфектния уикенд. След това ще имам малко почивка преди Испания и после ще видим.

– Битката между теб, Сордо и Солберг във Франция бе доста ожесточена. Каква бе атмосферата в сервизния парк и при прегрупиранията?

– В ралитата почти през цялото време е така и това е причината, поради която толкова харесвам този спорт. Не се борим гума до гума като във Формула 1, но въпреки това е интересно и накрая празнуваме заедно.