Начало Рали Ожие защити тактиката си в Испания

Ожие защити тактиката си в Испания

25
0
Rally de Espana 2010,Sebastien Ogier,WRC

Себастиен Ожие защити използваната тактика по време на рали Испания, въпреки че пропиля възможността за победа или подиум като краен резултат.

Пилотът на Ситроен Джуниър Тийм заемаше втората позиция във временното генерално класиране на каталунската надпревара и през ден 2 имаше реален шанс да задмине лидера Себастиен Льоб. За съжаление, преминавайки през втория етап, французинът излезе от пътя. После коментира, че не е разбрал правилно инструкциите на навигатора си. Каквато и да е истината обаче грешката доведе до сериозно смъкване в класирането – от 2-а той се озова на 17-а позиция, а в крайна сметка при финиширането на надпреварата стигна до 10-о място.

Пропускайки да си тръгне от Испания с по-сериозен набор от спечелени точки, Ожие рискува в последния кръг от шампионата този сезон – рали Великобритания, да загуби второто място в генералното класиране. Причината е, че конкурентите му Яри-Мати Латвала и Петер Солберг вече се намират респективно на едва 11 и 16 точки.

Въпреки подобна опасност Ожие напълно защити избора си на тактика в Испания и сподели:

Не съм обезпокоен за второто място в класирането на шампионата. Ако не си номер 1, няма никакво значение къде си в края на годината. В рали Испания исках да опитам и да настигна Себастиен Льоб и да проверя какво мога да направя срещу него. Той бе еталонът за това състезание, но стратегията ми не проработи.