Начало Рали Пежо представи окончателната цветова гама на 2008 DKR

Пежо представи окончателната цветова гама на 2008 DKR

41
0

Месец и половина преди началото на рали Дакар 2015 Пежо 2008 DKR бе представено в окончателната си цветова гама. С това френският екип на практика приключи подготовката си за най-голямата надпревара за издръжливост.

Автомобилът в продължение на седем месеца бе в черно. Във финалния вариант оцветяването му е комбинация между цветовете на Пежо, Ред Бул и Тотал.

– Така изглежда по-агресивно – коментира Сирил Депре.

Стефан Петерханзел пък отбеляза и вложената практичност:

– Компонентите на кокпита са решени в бяло, което е чудесен начин да се предпазим от жегата. Състезавал съм се в кола с черен покрив и убедено твърдя, че това има сериозно значение.

Направените в тестовете хиляди километри дават увереност на екипа. Директорът на Пежо Спорт Бруно Фамен отбеляза, че резултатите от изпитателната програма са показали, че избраната техническа концепция е правилна и със стабилна база.

– Колата все още е на много ранен стадий от развитието си, така че е важно да останем предпазливи. Имаме големи амбиции, но подхождаме към целите си със смирение. Решението да стартираме крос-кънтри рали програмата си с най-тежкото възможно състезание със сигурност ще ни изправи срещу непредвидени пречки и проблеми. Ето защо е толкова важно да напредваме стъпка постъпка. При първия ни опит най-важното е колкото се може коли да стигнат максимално напред – допълни той.

Карлос Сайнц заяви от своя страна, че отборът е създал уникален, иновативен автомобил, който обещава да е невероятен на всякакъв тип терен:

– Концепцията работи добре. Тестовата програма показа, че машината е много бърза, но е ясно, че не можем да сме на 100% сигурни в издръжливостта на настоящия етап.

На 20 ноември сервизните камиони с цялото необходимо оборудване ще бъдат натоварени на кораб, с който ще стигнат до Аржентина. Последният тест е в началото на декември в Мароко. След това екипажите ще преминат интензивен курс по механика, за да са готови в случай на необходимост и сами да се справят с възникнали по трасето проблеми.