Начало Рали Падън доволен от напредъка си

Падън доволен от напредъка си

53
0
Хейдън Падън

Хейдън Падън остана доволен от напредъка си с тима на Хюндай в световния рали шампионат. Новозеландецът постигна най-добър резултат във WRC кариерата си досега с шестото място в рали Австралия, в което и трите коли на екипа успяха да финишират, при това в топ 10. Тиери Нювил стана седми, а Крис Аткинсън – десети.

Падън води сериозна битка за шестото място:

– Доволен съм от представянето ни и крайния резултат в Австралия. Направихме някои наистина добри промени, усетих подобрение в поведението на автомобила. Двубоят с Мадс [Остберг] за шестото място бе наистина вълнуващ. Не се случва често да водиш такава битка в последния ден от надпревара. Като цяло бяхме по-конкурентоспособни и направихме още една стъпка напред спрямо последното ни състезание – във Финландия. Това е най-важно.

Нювил счупи окачване през първия ден на ралито и от там нататък трябваше да наваксва изоставането си. Белгиецът обясни, че не е имал причина да натиска твърде силно и затова изпробва някои различни реглажи, като същевременно успя да даде някои наистина силни времена.

– Беше ценно рали като за първо изпитание в Австралия и смятам, че научихме много неща. Срамота е, че загубихме толкова време в началото, когато ударихме камък. Но като се изключи това, показахме прилично темпо – допълни Тиери.

Австралиецът Аткинсън се надяваше на силно каране у дома. Това обаче бе едва вторият му WRC старт този сезон и му бе нужно време да намери темпото си:

– В края на ралито направих доста добро каране, а и колата работеше перфектно. Не бяхме в позиция да се борим за каквото и да е, така че бе важно само да докараме автомобила до финала и да съберем колкото се може повече информация. Уикендът не беше от най-лесните. В началото се борех да намеря добър ритъм и това се отрази на представянето ни като цяло, диктувайки темпото ни през останалата част от надпреварата. Хубаво е все пак, че и трите ни коли са в топ 10 – каза още Аткинсън.