Начало Автомобили Първият сериен модел на новия Acura NSX надскочи 10 пъти цената си

Първият сериен модел на новия Acura NSX надскочи 10 пъти цената си

26
0

Първият сериен модел на изцяло новия Acura NSX бе продаден на търг в САЩ миналата седмица за 10 пъти по-висока цена от обикновената на автомобила. Сумата е $1.2 милиона.

Колата с номер #001 VIN бе купена от Рик Хендрик – собственик на тима от НАСКАР Hendrick Motorsports. Всеки долар от тази цена ще бъде подарен за детските благотворителни организации – фондацията Paediatric Brain Tumour от Северна Каролина и Camp Southern Ground в Джорджия.

Наддаването за колата, което премина 1 милион долара, бе на търга в Barrett-Jackson Scottsdale в петък вечерта на 29 януари.  Цената за VIN #001 е най-голямата, платена за сериина кола в 45-годишната история. Рик Хендрик е известен колекционар на автомобили и ще добави много специален NSX в своя музей в Шарлът, Северна Каролина.

С цена на дребно в САЩ, започваща от 157 800 долара, включително и доставката, изцяло новия NSX, построен от Acura, ще бъде при дилърите в САЩ от 25 февруари 2016 г. Стартира също и онлайн конфигуратор, който позволява на бъдещите клиенти да поръчат според своите предпочитания колата с 573 конски сили и битурбо хибриден двигател. Специално проектирана да донесе „нов спортен опит“ в сегмента, NSX разчупва традиционните представи за суперавтомобили, точно както го стори първото поколение преди четвърт век. Тази философия се осъществява чрез изцяло нова хибридна система с три електрически мотора, 9-степенна скоростна кутия DCT с двоен турбо V6 двигател и специфична спортна архитектура на тялото. 
Колата е разработена по концепцията за „човека в центъра на суперавтомобила“. NSX поставя водача на първо място във всеки аспект на своя дизайн. Новото поколение показва най-съвременния хибриден захранващ блок за суперавтомобил, съчетан с тяло и шаси, които да дават предимство на водача.

Изцяло новият NSX ще се продава под марката Honda, когато тръгне продажбата на колата в Европа по-късно тази година.