Начало Рали Попов и Башкехайов пропускат следващия старт в Opel Adam Cup

Попов и Башкехайов пропускат следващия старт в Opel Adam Cup

127
0

Българският екипаж в германския рали шампионат Opel Adam Cup Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Ясен Попов Рейсинг) ще пропуснат седмия старт от сезона – рали Ерцгебирге, което е в петък и събота.

Даниел и Ангел записаха пет старта този сезон и най-доброто им класиране дойде във шестия кръг, който се проведе като част от рали Германия, кръг от световния шампионат, където двамата завършиха на 7-о място.

Причината за това решение на екипажа на Ясен Попов Рейсинг е ограниченият бюджет, с който разполага тимът тази година.

„Бюджетът ни този сезон е много ограничен и няма как да вземем участие във всички кръгове до края – заяви Даниел Попов. – Наложи се да изберем едно от двете оставащи състезания в Опел купата, в което да стартираме.

Решихме това да бъде финалния кръг рали Трите града в края на октомври, което се очаква да е по-доброто от двете последни състезания за сезона, а и също така логистично ще по-лесно за отбора ни. Съжалявам, че не можем да стартираме този уикенд, тъй като изпускаме възможност за още опит по немските отсечки.”

Попов допълни, че тимът планира поне още едно състезание у нас този сезон, което ще допълни участието на Ясен Попов Рейсинг в рали Трите града в Германия. След пет старта от шест ралита през дебютната за тях 2018 г. в Opel Adam Cup българите заемат 12-о място от 22 екипажа с 50 точки.