Начало Рали Попов и Башкехайов с най-добро класиране за сезона в Opel Adam Cup

Попов и Башкехайов с най-добро класиране за сезона в Opel Adam Cup

127
0

Екипажът на „Ясен Попов Рейсинг“ Даниел Попов и Ангел Башкехайов записа най-доброто си класиране за сезона в Opel Adam Cup. Във финалното 7-о състезание за сезона рали Драй Щат двамата се класираха 6-и. 3 от 12-е отсечки в ралито на трите града бяха отменени заради тежки катастрофи.

„Доволни сме от представянето ни в последния старт за сезона в германския рали шампионат, заяви Даниел Попов. – Цялата година за нас беше едно напълно ново изживяване и научихме много през този сезон. В първия ден имах нужда от малко време по етапите, за да си върна състезателното темпо. Не бях карал от рали Стари столици.

Освен това, стартирахме със стари накладки и колата не спираше както трябва, а точно в етапите от първата половина на ралито имаше места с много интензивни спирания. Това ни се отрази на темпото, но успяхме да стигнем до място в Топ 10.

За втория ден единствената промяна по колата бяха новите накладки, но това беше достатъчно и вече можехме да натискаме по-сериозно. В една от отсечките изпаднахме от пътя, но успяхме да се върнем много бързо на трасето.“

В края на сезона Попов и Башкехайов заемат 12-ото място в Opel Adam Cup с 65 точки, спечелени в 6 старта от общо 7 за сезона.

Това е първият сезон за екипажа на Ясен Попов Рейсинг в шампионата, за който Дани и Ангел имат намерение да повторят и през 2019 г. За тогава се очакват промени в правилата, които за момента още не са обявени.

„Очаквахме, че тук ще имаме повече информация за промените догодина, заяви Ясен Попов. – ADAC, препараторите на автомобилите – Закс, също искат продължение на програмата, но след покупката на Опел със сигурност форматът ще се промени догодина.“