Начало Рали Пилотът Чеуон Лим натрупа опит с новото поколение Hyundai i20 R5

Пилотът Чеуон Лим натрупа опит с новото поколение Hyundai i20 R5

30
0

Дебютиращият пилот с новото поколение i20 R5 – Чеуон Лим, състезател от програмата за пилоти на Hyundai Motorsport, впечатли с умения и бързото адаптиране към автомобила, като успя да извоюва позиция в челната десeтка на рали Саарланд-Пфалц.

След сглобяването на машината от Hyundai Motorsport, екипажът имаше възможност да проведе тестов ден с нея, като бързо свикна с параметрите на автомобила 4х4. След изминатите пробни километри, дебютиращия екипаж се отправи към рали Саарланд-Пфалц, което е първия кръг от германския рали шампионат. Първият ден от състезанието започна привечер с три етапа, за които Чеуон избра да кара внимателно и да сведе шансовете за грешка до минимум. Въпреки тежките 25 км от началото на състезанието, екипажът остана доволен от представянето на Новото поколение i20 R5 и бързо свикна с управлението на нощно и променливо време.

Вторият състезателен ден, Чеуон стартира още по-уверен и с повече газ по отсечките. 4х4 машината i20 R5 направи перфектно представяне и извоюва на екипажа 8-ма позиция в генералното класиране след 9-те съботни етапа. Чеуон и Мартин успешно избегнаха всички възможности за технически повреди и инциденти, които причиниха отпадането на много водещи екипажи от тежкото германско състезание.  Осмата позиция и етапните постижения определено са повод за радост от страна на програмата за пилоти на Hyundai Motorsport и обещава силен сезон за 2017 г.

Следващото състезание за Чеуон и Мартин ще бъде рали Спа (17-18 март), където белгийския асфалт ще предостави нови възможности за екипажа и тяхното Ново поколение i20 R5.