Начало Рали Екип с участието на ClubS1 с победа в първото туристическо рали за...

Екип с участието на ClubS1 с победа в първото туристическо рали за журналисти на Dacia

222
0
Dacia Touristic Rally

Dacia Bulgaria и Safety Driving Academy организираха първото двудневно туристическо рали за журналисти. То се състоя в два състезателни дни като участие взеха над 20 журналисти от български медии. 

Идеята на ралито бе да представи исторически, природни забележителности и хотелски комплекси на територията на България и да даде възможност на журналистите да покажат шофьорските си умения за безопасно шофиране.

Всички отбори се състезаваха с автомобили DACIA, марка номер 1 автомобили в България за 2013 година*. Целта бе да се покажат и възможностите на автомобилите Dacia, които са идеален избор за разумните шофьори: икономични двигатели, здрави и надеждни автомобили. Журналистите бяха разделени на отбори и трябваше да обиколят обозначени места на територията на страната, като спазват всички правила за движение по пътищата и сами определят маршрута си. Всяко място носеше определен брой точки като победител бе този, събрал най-много такива, респективно преминал през най-много от посочените обекти. Част от посетените места включваха: Бобошевски манастир „Свети Димитър“, Земенски манастир „Свети Йоан Богослов“, Роженски манастир „Рождество Богородично“, Язовир „Белмекен“, пещера „Проходна“, панорама „Плевенска епопея 1877“, къща – музей „ Иван Вазов“. 

Победители в първото издание са Ина Георгиева (сп. Твоят бизнес), Леонид Селиктар (auto-press.net) и Красимир Ръджов (сп. Club S1), които участваха в надпреварата с Dacia Duster. След тях в класирането се нареди отборът на Ангел Сергеев (autoclub.bg), Кристиан Костурков (в-к Стандарт) и Ради Ангелов (Driver.bg), а третото място заеха Димитър Пунев (topcars.bg), Драгомир Попов (investor.bg) и Петър Захариев (в-к Сега). Организаторите наградиха и „Най-безопасният екипаж“ за двата дни на ралито – Искрен Пламенов (avtostrast.eu) и Мирослав Николов (Auto Motor und Sport). „Снимка на Dacia Touristic Rally” бе направена от Екатерина Дончева (сп. Езда), Виктор Узунов (ТВ предаване „Скорост“) и Денислав Стоянов (в-к Монитор). 

ЗА DACIA, НАЙ-МЛАДАТА ГАМА В ЕВРОПА

Марката Dacia се радва на огромен пазарен успех след лансирането на Logan през 2004, регистрирайки до момента 2,7 млн. автомобила в Европа и Средиземноморския басейн.

За по-малко от две години Dacia разшири и обнови цялата си моделна гама. Тя се състои от атрактивни автомобили, снабдени с оборудване, което клиентите търсят в цялата гама, и с избор от модерни двигатели, задвижвани от бензин, дизел или LPG.

Dacia се възползва от опита в сферата на качеството на Renault group. За да развие връзка на доверие с клиентите, всички модели се предлагат с 5-годишна/100 000 км заводска гаранция. 

ЗА SAFETY DRIVING ACADEMY

Safety Driving Academy е първата по рода си академия за безопасно шофиране в България. Академията е основана през 2008 г. от осемкратния рали шампион на България – Димитър Илиев.

От началото на 2014,  Димитър Илиев е посланик на Dacia в България, като идеята е българското общество да научи за успехите на безспорните лидери на българския автомобилен пазар и рали шампионат. Взаимоотношенията между Димитър Илиев и Dacia се основават на идеята, че безопасността на пътя е приоритет номер едно за двете страни. Също така, Safety Driving Academy използва за обученията си пет автомобила Dacia. 

* Официални данни, предоставени от Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР за броя на регистрираните и на тези с прекратена регистрация нови автомобили от 01.01.2013 до 31.12.2013 г.