Начало Рали Ал-Атия увеличи аванса си

Ал-Атия увеличи аванса си

33
0

Насър ал-Атия увеличи преднината си в рали Дакар. Катарецът, който е зад волана на Мини ALL 4 Racing, взе трета етапна победа в шестте дни на надпреварата досега.

– Спечелили сме етапа? Това е добре – коментира Ал-Атия на финала на дистанцията. – Свършихме чудесна работа, беше добър ден за нас. Понатиснахме малко в дюните, но бяхме наистина внимателни, още от началото, защото никак не е леко. Имаме си цел, към която се придържаме. Следващият ден е маратонски, но не е от най-дългите.

Жиниел де Вилер завърши втори в 277-километровия етап, само на 37 секунди зад Ал-Атия. Изоставането му в генералното класиране е 11:12 мин от катареца. Язид ал-Раджи е на почти половин час.

Шестият ден от Дакар бе поредно трудно изпитание за Пежо. Стефан Петерханзел спря на 143-тия километър с техническа повреда. Той успя да стигне до финала, но загуби над час и вече е на повече от 2 часа зад лидера. Сирил Депре все пак успя да продължи след своите грижи по-рано, но и той изостана с над 60 минути в етапа.

При мотоциклетистите отсечката взе Елдер Родригес с Хонда. Португалецът обясни, че е стартирал много зле в надпреварата, но има още една седмица, за да атакува и продължи:

– По време на четвъртия ден имах технически проблеми, но това бе добър етап. Щастлив съм, разбира се, че разполагам с още една седмица. Натисках, докато видях Марк [Кома] и Хоан [Бареда Борт], след това успокоих темпото и просто стигнах до финала.

В общото подреждане Бареда Борт е с 12:27 мин аванс пред Кома и още близо пет минути спрямо съекипника си Пауло Конкалвеш.

Игнасио Касале изпревари Рафал Соник при АТВ-тата, а в генералното класиране пръв е полякът. Чилиецът е на малко над 16 минути зад него.

Камаз отбеляза нов троен успех в шестия етап. В него пръв бе Едуард Николаев, следван от съотборниците си Айрат Мардеев и Андрей Каргинов. Редът е същият и в генералното класиране, където разликите между първото и второ – трето място са съответно 13:38 и 38:16 минути.