Начало Рали Представиха българския отбор за европейските серии GT4

Представиха българския отбор за европейските серии GT4

61
0

На пресконференция днес бе представен българският отбор София Кар Моторспорт, който ще стартира тази годна в европейските серии GT4. Пилоти в тима са Григор Григоров, Ивайло Цонев и Мирослав Ангелов. Тримата ще карат автомобили SIN. Прототипът е български проект.

Първият старт на нашите пилоти ще бъде на 3, 4 и 5 април на френската писта Ногаро. Като съотборници в единия автомобил ще бъдат Григор Григоров и Ивайло Цонев, а другия ще кара само Мирослав Ангелов, който ще бъде нещо като  One Man Show. Тримата са подбрани на двудневни тестове на пистата Серес, където участваха над 10 български пилоти. Според мениджъра на тима Владимир Илиев, там времена не са засичани, а участниците само се запознавали с колата. Пак Илиев той заяви, че при бъдещата подготовка на екипа, няма да се допускат журналисти, тъй като те пречели на работата на отбора. Все пак медиите, може би само някои,  ще бъдат информирани как вървят нещата около подготовката и участието на тима.

София Кар Моторспорт може да вземе участие и в 24 часа на Нюрбургринг. В момента се водят преговори с Закспийд. В престижното състезание участват над 200 автомобила в различни класове.   

Въпреки бъдещата пълна секретност, все пак стана ясно, че дългосрочните цели на отбора са сериите Льо Ман и след 3 години, 24-те часа на Льо Ман. Другата цел е да се подпомогне София за европейска столица на спорта. Желанието е да се направи кръг от сериите GT4 по улиците на София.  

София Кар Моторспорт ще бъде базиран в Германия.  Поне там ще се подържат и ремонтират автомобилите. Вече на направени тестове в аеродинамичен тунел в Англия и аеродинамиката н прототипите е подобрена с 30% по думите на Росен Даскалов. Колите ще бъдат пробвани на нови тестове в средата на март. Тепърва предстоят и тестове на Силвърстоун, но с автомобила от GT3, с който Росен кара в Англия.