Начало Рали Пилотите на Hyundai Racing Trophy и техните коли са готови за рали...

Пилотите на Hyundai Racing Trophy и техните коли са готови за рали „България“

34
0

Два екипажа ще вземат участие във втория кръг на марковия шампионат Hyundai Racing Trophy, част от рали „България“. Състезанието ще се проведе този уикенд, 17-19 юли, с център град Самоков.

Екипажите, които ще се състезават са победителите от първия кръг на рали „Твърдица-Елена“ – Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев и заелите второ място Дочо Цвятков с ко-пилот Линда Багерова. Дни преди старта на състезанието, двата екипажа имаха възможността да опознаят трасето на рали „България“ задно с треньора Николай Николов.

Преди церемониалното откриване на 46-ото издание на рали „България“, екипажите на Hyundai Racing Trophy ще вземат участие в социална акция посветена на безопасността – „Състезания, но не на пътя, безопасността е пътят“. В 18:30 часа на централния площад пред кметството в Самоков, пилотите Екатерина Стратиева и Крум Дончев ще разкажат пред деца на възраст от 14 г. нагоре за особеностите при подготовка за състезания и ще акцентират на това, че безопасността е един от най-важните фактори, както при тренировки, записки, шофиране в състезателен режим, така и при карането на пътя. Участие в събитието ще вземе и ст. инсп. Любомир Рангелов – сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР- София. По време на социалната акция ще бъде демонстриран и състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1 и ще се акцентира на това, че обезопасяването е много важен елемент в състезателните автомобили и професионалното познаване на колата е от огромно значение.

В този кръг от марковия шампионат Hyundai Racing Trophy, пилотите ще обърнат специално внимание на младите си фенове. Екипажите ще имат възможността да разкажат за своите най-ранни спомени от първото си качване на автомобил и защо са искали да бъдат професионални пилоти.

За безопасността на пилотите и сервизирането на автомобилите Hyundai i20 Coupe R1 се грижи екип от професионални механици. Всички те са работили с професионални екипажи и състезателни автомобили от висок клас. Това са: Теодор Николов, Радослав Кръстев, Кристиян Павлов и Николай Илиев.