Начало Рали Почина големият навигатор Марин Костадинов

Почина големият навигатор Марин Костадинов

619
0

Само няколко месеца преди да навърши 50 години, днес почина популярният у нас навигатор Марин Костадинов. Той не само беше сред най-титулуваните автомобилни състезатели у нас, но познаването на спорта в най-дребните детайли го правеха желан събеседник за много млади пилоти и фенове.

Марин е национален шампион като навигатор на Радослав Козлеков през 1999 г. и един от малкото наши състезатели, печелили 1-о място в генералното класиране на класическата отсечка Аладжа манастир същата година.

В продължение на 10 месеца след тежката коремна операция, със силата на характера си Марин успяваше да потисне болките и да направи всичко, за да изглежда същият изпълнен с жизнена енергия спортист.

През този период той не пропусна нито едно състезание от шампионата по рали. До последно той работеше в щаба на рали България, където директорът на състезанието Слави Славов му бе поверил рейс-контрола.

Въпреки невероятните усилия и безрезервната помощ, която навигаторът получи от Георги Недялков и от Славов, Марин не успя да се пребори с коварната болест. Опелото на Костадинов ще се отслужи в неделя, 11 февруари, от 12:30 ч. във Варненската катедрала Свето Успение Богородично.