Начало Рали Падън разочарован от катастрофата на Нювил в Испания

Падън разочарован от катастрофата на Нювил в Испания

24
0
Хейдън Падън

С катастрофата си в предпоследната отсечка в рали Испания Тиери Нювил загуби важни точки, като по този начин позволи на Ситроен отново да си върне второто място в класирането при конструкторите. Съотборникът на белгиеца в екипа на Хюндай, Хейдън Падън не крие разочарованието си от случилото се. След като се свлече на осма позиция Нювил загуби четири точки и именно толкова е изоставането на Хюндай от Ситроен преди последната надпревара във Великобритания.

„Разбира се, че е разочароващо и не се случва за първи път“, критикува Падън съотборника си пред wrc.com. Новозеландецът разкрива, че е щял да пропусне съотборника си пред себе си, защото самият той не е бил регистриран за марковия шампионат. „Беше ясно за всички, че ще му отстъпя позицията си, така че той нямаше за какво да натиска толкова.“

Още след надпреварата Падън показа ясно разочарованието си, без обаче да знае, че Нювил е имал технически проблем в своето i20 преди инцидента.

„Имахме проблеми със скоростите, които причиниха влизането в канавката, при което загубихме 5 минути“, обясни Нювил. Разбирайки за това Падън поиска извинение за думите си.

„В кулминацията на битката понякога казваш неща, които не е трябвало да казваш“, продължава Падън. „В този момент не знаех, че Тиери е имал технически проблем. Въпреки това този резултат не е задоволителен за отбора. Ако всичко бе минало по план щяхме да сме с равни точки със Ситроен, сега обаче ще стартираме в последното състезание с пасив.“

За финала в Уелс Падън ще заеме мястото на Нювил в А-отбора на Хюндай, като освен него в борбата за второто място при конструкторите ще се участва и Дани Сордо.