Начало Рали Подадоха контестация срещу Стайков, комисарите обявиха колата за редовна

Подадоха контестация срещу Стайков, комисарите обявиха колата за редовна

36
0

Контестация срещу редовността на колата на Пламен Стайков е била подадена след финала на рали Сливен, което пилотът на Стайков Рейсинг с Мицубиши Лансър Ево 9 спечели.

Оказа се, че протестът от страна на Йордан Атанасов, който допреди това състезание бе лидер в шампионата, но в него той отпадна заради технически проблем. По информация на RallyXpress от ръководството на рали Сливен, протестът на Атанасов е бил насочен към турбината на колата, към пътищата на турбината, а също така и на нейното управление.

Очакванията бяха контестацията да подаде завършилият на 2-а позиция в надпреварата Рашид Ал Кетби с Форд Фиеста R5, който заедно със своята навигаторка Карина Хаперле още предния ден изрази съмненията си относно легалността на колата и по-точно странния й според тях звук на двигателя. Явно обаче Атанасов го е изпреварил, тъй като протестът на Ал Кетби вече е бил подготвен.

Около 4 часа по-късно след проверка на колата на Стайков спортните комисари установиха, че колата отговаря по хомологации на всички изисквания. Обвиненията в използването на нередовен бензин също бяха обявени за неоснователни от комисарите.

„Прегледът е минал в сервиза на Аутобокс в Сливен, обясни Стайков. – След като проверката приключи заключението е, че моята кола е абсолютно редовна по хомологация. Така затварям устите на всички хора, които са имали и най-малкото съмнение към моите спортни качества и моята честност.“