Начало Рали Пламен Стайков с нов спонсор за рали Сърбия

Пламен Стайков с нов спонсор за рали Сърбия

64
0

Пламен Стайков и неговият навигатор Давид Кварацхелия-Давидоне ще бъдат подкрепени от нов спонсор в предстоящото рали Сърбия. То ще се проведе тази седмица. Състезанието в западната ни съседка е пети кръг от националния рали шампионат, както и кръг от Европейската купа.

Освен от основните спонсори, за състезанието в Сърбия екипът на Стайков ще бъде подкрепен и от сръбската пивоварна Нишко Пиво. Логото на най-квалитетното пиво на съседите ни ще се появи на автомобила на Пламен Стайков само за състезанието в Ужице.

По-любопитен е фактът, че сърбите са избрали да промотират марката си чрез български екипаж. В момента Пламен Стайков и навигаторът му Давид Кварацхелия са лидери в българския рали шампионат. През този сезон те записаха три победи от четири старта, както и едно отпадане.

В последното състезание, което бе рали Сливен те завършиха на първо място, като зад тях останаха победителите от рали България Рашид Ал Кетби/Карина Хеперле (Форд Фиеста R5) и Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Мицубиши Лансър Ево 9).

„До този момент не съм карал рали Сърбия в този формат. В това състезание се надявам опита на Давидоне да е в наша полза, тъй като той е участвал в състезанието през миналата година. В техническо отношение също сме готови“, каза Стайков преди началото на ралито.