Начало Рали Положителните температури в Швеция притесняват пилотите

Положителните температури в Швеция притесняват пилотите

23
0

Положителните температури в Швеция през последните два дни притесняват пилотите, които днес започват реалната надпревара във втория кръг от световния рали шампионат за 2015 г.

Застояването на живака над нулата води до тревоги дали снегът и ледът по отсечките няма да започнат да се топят прекалено бързо.

По време на тренировките настилката бе с твърда основа, но температурите постепенно се качиха от миналата седмица досега. Във вчерашния ден, когато се проведе шейкдаунът на надпреварата, те достигнаха 5 градуса, а снегът бързо се топи. Ако това продължи, ралито може да се превърне в истинско изпитание за екипажите.

– Пътищата бяха перфектни по време на тренировките, но за съжаление след това се стопли и условията бяха различни по време на шейкдауна – коментира пилотът на Фолксваген Себастиен Ожие. – Започне ли снегът да се топи, става много хлъзгаво. Надявам се пак да замръзне. Следобед така или иначе ще е по-сложно, тъй като след преминаването на стотина коли и участниците в историческата надпревара може да се стигне и до чакъла.

Мадс Остберг допълни, че представянето може да зависи в още по-голяма степен от стартовия ред – колкото по-назад е даден екипаж, толкова по-голяма е вероятността да е на трасето при по-високи температури. В родината му Норвегия е малко по-студено, така че засега там условията са по-добри.

Ожие излиза пръв по отсечките днес, следван от съотборниците си във Фолксваген Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен. Снощният суперспециален етап Карлщад бе спечелен изненадващо от Понтус Тидеманд, който е зад волана на Форд Фиеста RRC.