Начало Рали Пилотският ни състав е най-силният от години, категоричен е Уилсън

Пилотският ни състав е най-силният от години, категоричен е Уилсън

45
0

Управляващият директор на М-Спорт Малкълм Уилсън осъществи една своя отколешна мечта и успя да убеди Себастиен Ожие да се присъедини към екипа му.

Френският пилот остана без отбор след четири години доминация в световния рали шампионат, когато тимът му Фолксваген внезапно се оттегли от първенството. Той пробва новия Форд Фиеста WRC на М-Спорт, както и Ярис WRC на Тойота. Себастиен имаше сериозни изисквания към отборите, за да избере къде да кара през следващия сезон и явно Уилсън ги е изпълнил.

„Отправяме се към рали Монте Карло с Форд Фиеста WRC, на чиято врата е изписан номер 1. Пилотският ни състав е най-силният, който с който сме разполагали от години. Би било подценяване да заявя, че сме развълнувани”, заяви управляващият директор на М-Спорт след новината за присъединяването на Ожие и промотирането на От Танак на титулярна позиция. „Вярваме, че сме създали изключителен автомобил и сме във възможно най-добра позиция в началото на една нова ера в света на ралитата.”

„Никога не съм крил колко много искам да работя със Себастиен и Жулиен [Инграсиа]. Фантастично е да ги приветстваме в тима. Трудихме се безкрайно упорито, за да ги привлечем. Сега те вярват, че Форд Фиеста WRC е колата, с която най-добре ще защитят световната си титла.”

„Предстои ни един наистина невероятен сезон, тъй като другият ни екипаж се състои от От и (навигатора му) Мартин [Ярвеоя]. От имаше наистина забележителен сезон и демонстрира много постоянна скорост през 2016 г. Той изигра главна роля в развитието на новата кола и съм сигурен, че първата му победа не е твърде далеч!”

Ожие сподели шеговито след официалното съобщение за присъединяването му към М-Спорт, че съвсем скоро обяснявал на моторспорт форум колко хубаво би било да работи един с Малкълм Уилсън.

„Тогава нямах никаква представа, че този момент ще дойде толкова скоро, но ето, че се случи!”, допълни Себастиен.

Танак изрази възхищението си от новата кола и добави, че целият екип може да научи много от Ожие и Инграсиа.