Начало Moto News Представиха мисията Winnow Ducati 2019 в Нюшател

Представиха мисията Winnow Ducati 2019 в Нюшател

118
0

Екипът на Ducati бе първият заводски отбор, който показа своя нов мотоциклет. Пилотите Андреа Довициозо и Данило Петручи представиха съвсем новата машина на Ducati Team за новия сезон в MotoGP – Desmosedici GP19. Това стана в Нюшател, Швейцария.

Екипът на Мисията Winnow Ducati 2019 за MotoGP бе разкрита снощи в емблематичния Cube –Център за научни изследвания и развитие на Philip Morris International в швейцарския град на брега на езерото.

Довициозо и Петручи разкриха съвсем новата машина Desmosedici GP19, която е в завладяващ червен цвят. Присъстваха много медии от цял свят, гости, спонсори и партньори. Така екипът декларира, че всичко е готово за новия сезон от 19 старта, който стартира на 10 март в Катар. След две седмици Дови и Петручи ще започнат първите тестове с Desmosedici GP19 на пистата Сепанг в Малайзия.

Андреа Довициозо: „За мен 2018-а беше много положителна година. Започнахме с победа и дори да имаме някои възходи и падения, трудностите ни подтикнаха да гледаме в нови посоки. През сезона направихме голяма крачка напред, много се радвам на свършената работа с екипа.

Борихме се за победите и титлата основно през втората половина на шампионата и мисля, че ще направим още подобрения в следващите тестове. Ще започнем сезона по най-добрия възможен начин, очакванията са високи, имам чудесно чувство както с мотора, така и с екипа ми и можем да разчитаме на повече опит. Щастлив съм Данило да е до мен в бокса и вярвам, че можем да се борим, да работим заедно.“

Данило Петручи: „Миналият сезон беше много важен за мен, най-добрият ми досега по точки. Не изпълних целта си да завърша първи сред независимите състезатели, но все пак 2018 г. беше успешна. Сега, като заводски пилот съм много горд и с нетърпение чакам да започнат тестовете и състезанията. Имам страхотно чувство с новия си екипаж, а техническото ниво е по-високо от всякога.

Все още се подобрявам, смених моята кондиционна програма, за да съм сигурен, че ще бъда в най-добрата си форма за първата надпревара. Много съм щастлив да съм партньор на Андреа. Той не само е феноменален пилот, но и прекрасен човек. Познавахме се отдавна и започнахме да тренираме заедно с една цел – да имаме наистина силен сезон.