Начало Рали Падън няма да стартира във Финландия след тежка катастрофа по време на...

Падън няма да стартира във Финландия след тежка катастрофа по време на тест

252
0
Хейдън Падън
Хейдън Падън; снимка: Хюндай Моторспорт

Хейдън Падън няма да стартира в рали Финландия този уикенд, след като катастрофира тежко по време на днешния си тест с М-Спорт. Пилотът и навигаторът му Джон Кенард са добре. Автомобилът обаче е толкова разбит, че тимът няма да успее да го поправи навреме за надпреварата. Няма кога и резервна кола да бъде изпратена от базата във Великобритания и да пристигне навреме.

Падън бе особено ентусиазиран да участва в предстоящата надпревара. Той сключи сделка с М-Спорт буквално за два дни. Новозеландецът разказа, че се въодушевил от връщането на Крейг Брийн. Той бе изключително благодарен на представителството на Хюндай в родината си за полученото разрешение да кара Форд Фиеста WRC в ралито.

Шефът на М-Спорт Ричард Милнър бе категоричен, че вината за катастрофата не е на Падън

Той обясни пред wrc.com, че е имало голям камък по средата на пътя в сляп десен завой, който се взима на шеста предавка.

„При удара колата е отскочила във въздуха. Екипажът не е бил в състояние да стори нищо. Не може да влизаш в кривите с постоянно намаляване на скоростта, за да се пазиш от камъни. По време на тестове се случват такива неща”, допълни Милнър.

Двамата с Малкълм Уилсън обмислили как Падън все пак би могъл да участва в ралито, но не са открили вариант.

„Ситуацията е ужасна за Хейдън. Извади най-кошмарния късмет на света”, каза още Милнър.

Падън бе изключително радостен от дадената му възможност и първите му реакции по отношение на Фиеста-та бяха много положителни. Той дори сподели, че се чувства сякаш не си е тръгвал от шампионата.